Új autót vettem a fizetésemelésemnek köszönhetően

Azért is jó, mikor sok ember dolgozik egy helyen, mert mindenki ért valamihez. Mindig van kihez fordulni, ha olyan helyzetet dob az élet, amit hirtelen információ hiányában nem tudunk megoldani, és ennek köszönhetően nincs az embernek soha pánikérzete.

Új autót vettem

Már 10 éve dolgozom a nyomdában, és a kitartásomnak és szorgalmamnak köszönhetően előléptettek. Nagyon örültem neki, már csak azért is, mert a felelősség és hatáskör nagyobb lett, de ezzel arányosan nőtt a fizetésem is, ami nem egy utolsó szempont egy egyedülálló férfi számára.

Elkezdtem gyűjtögetni, és egy év alatt szép összeg jött össze, szóval el jött az ideje egy nagyobb befektetésnek.

Két opció jött szóba, az egyik, hogy felújítatom a konyhát, a másik, hogy lecserélem az autómat egy fiatalabbra.

Mivel a konyhában heti szinten kb. maximum egy órát tartózkodom összesen, és azt is kávé főzéssel töltöm, amihez bármilyen konyha megfelel, úgy döntöttem, maradok az autó projektnél.

Volt egy márka, amihez mindig is ragaszkodtam, hiszen a német precizitás verhetetlen ebben az iparágban, szóval nem vacakoltam. Az előző is ebből a típusból lett, de mivel már nagykorúnak számított a föld összes országában, így gondoltam, ha már megtehetem, lecserélem egy fele olyan idősre.

Az autóvásárlás a férfiaknál az esetek többségében szerelem, így mikor bekerül az új gép a családba, az ember igyekszik boldoggá tenni, és megadni neki mindent. De nem csak mindent, mindenből a legjobbat. Az előző autómnál, nem adtam annyira a részletekre, mert nem szerettem volna havonta annyit költeni rá, mint amennyibe az autó összesen került, de most odafigyelek, hogy miből milyet vásárolok az új gépezetbe.

Egy gondos autótulajdonos, ha megvesz egy kocsit, azzal kezdi, hogy olyaj és vezérlés csere, eszemben sem volt ezt elmulasztani. De mivel nem vagyok nagy guru a témában, szükségem volt szakértői segítségre.

Van egy kollégám, aki végzettségét tekintve autószerelő, és ha jól tudom, otthon, hobbiból szerelget is, szóval kikértem a tanácsát, mit hol szerezzek be.

Azt mondta, ha az a célom, hogy a legjobb olajat szerezzem be, ne is gondolkodjak a Castrol motorolaj lesz a megfelelő választás a számomra. Azt mondta, ő mást a sajátjába semmi féle képpen nem tenne, ezzel meggyőzött. Rendes volt, és ajánlotta, hogy rendeljem meg a neten, aztán ha megérkezett, segít kicserélni nekem a vezérléssel együtt, én is ott lehetek, figyelhetem, így ha ügyes vagyok, meg is tanulom, hogyan kell, ráadásul spórolok a szerelésen, és eltölthetünk egy délutánt együtt. Neki ez úgy is kikapcsolódás, nem munka, így szívesen segít benne. Én pedig nyugodt leszek, mert egy részt nem kell sehol ott hagynom a kocsimat, és pontosan láthatom, hogy mi és hogyan kerül bele.

Hát nem szuper, mikor az embernek ilyen segítsége van? Gondolkoztam, hogy hogyan tudnám neki ezt meghálálni, de mivel tudom, hogy neki csak az autó a minden, arra gondoltam, hogy mikor megrendelem majd az olajat, rendelek neki is belőle. Enni nem kér, megromlani nem fog, viszont ha biztosan ezt használja, egyszer még biztosan jól jön neki is az utánpótlás.

Annyira rendes volt, felajánlotta, hogy ha már ott vagyunk, át is néz az autón mindent, mert azért hiába fiatalabb, ez is egy használt autó és sok minden romolhat el egy ilyen gépezetben. Azért álljunk hozzá pozitívan, és reméljük, hogy jót vettem.

A vásárlást sem bíztam a véletlenre

castrol motorolajA sógorom régen egy autókereskedésben dolgozott, mint értékesítő. Azóta pályát módosított, mert egyáltalán nem ért az autókhoz, viszont abban ezer százalékig biztos volt, hogy abban a kereskedésben, ahol dolgozott, a végtelenségig becsületesek, és nem sóznak rá rosszat senkire. Ez ebben a szakmában egyáltalán nem jellemző magatartás, ezért mindenképpen ragaszkodott hozzá, hogy onnan vegyek kocsit. Így is tettem, és egyelőre úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Bár nem iszunk előre a medve bőrére, majd akkor jelentem ezt ki, ha a kollégámmal átnéztük az egészet. De nem félek, mert tökéletesen biztos vagyok benne, hogy jó és becsületes emberekkel vagyok körülvéve. Azt gondolom, ennél nagyobb jó egy emberrel nem is történet. Olyan ajándék az élettől, amiből tudhatjuk, hogy ha történik is baj, előbb vagy utóbb, de minden megoldódik.

Hálás vagyok az életnek érte!