Szórólapozás, és az ausztriai munkavállalás

Ha lehetőségem van rá, akkor iskola mellett szoktam vállalni munkát egy kis plusz kereset miatt. Hiszen mindenkinek kell valahogyan a költségeket fedezni, telefont feltölteni, vagy épen a mailboxes-1002535_640szórakozását finanszírozni. Ki hogyan teszi ezt meg?

Nekem most nem jutott más lehetőség, mint a szórólapozás. Nem esik nehezemre, hiszen elég jó környéken lakunk, így haladós a munka is. A jó környéken azt értem, hogy tele vagyunk emeletes házakkal, és gyorsan fogy a szórólap.

A legnagyobb gondot a lépcsőházakba való bejutás okozza, mert vagy nincsenek itthon, vagy nem akarnak beengedni. Futottam már bele olyan emberbe is, akit a kaputelefon éppen az éjszakai műszak utáni alvásból keltette fel, hát nem szívesen találkoztam volna vele személyesen. Ezt a gondot kiküszöbölve, mindig fentről lefelé kezdtem csengetni. A legfelső szintről talán nem akar majd senki lejönni, és éppen velem veszekedni.

Az utolsó szórólap az ausztriai munkavállalásról szólt. Pár ezer darab volt belőle, de a suli után csak pár órát szórva 3 nap alatt végeztem is vele. Megterhelő nem volt, mert gyorsan lehetett haladni, hiszen az A4 papír negyede nagyságú volt, így hajtogatni sem kellett. Gyors munka, gyors kereset. Kell ennél jobb?