Strand-röpizés közben meghúztam a térdem, de szerencsére volt nálam egy jó gyulladáscsökkentő!

Ha nyár, akkor strand! Imádok víz közelben lenni, ezért amikor csak alkalmunk adódik rá, akkor a barátaimmal elmegyünk strandolni. Hogy sose unjuk meg a dolgot (bár nem hiszem, hogy erre valaha esély lenne) próbálunk mindig máshová menni, új vizeket és partokat felfedezni. Szeretjük a folyókat és tavakat is, de adott esetben medencés fürdőhelyekre is szívesen megyünk. A helyszín mindig az indulás napján dől el, attól függően, hogy éppen mihez van kedvünk.

Ha pedig már ott vagyunk a helyszínen, akkor sem csak abból áll a nap, hogy az árnyékban fekszünk egy törölközőn, vagy éppen napozó ágyon. Persze jól esik a lazítás is néha, de alapvetően inkább az aktív pihenés és kikapcsolódás hívei vagyunk. Mindig viszünk magunkkal labdát, kártyát és felfújható strandszereket, hogy egy percig se unatkozzunk. Az egyik kedvenc időtöltésünk a labdázás.

Ha másra nincs lehetőség, akkor a vízben szoktuk dobálni, főként a cicás játékot részesítjük előnyben. Ha esetleg valaki nem ismerné, hogy az milyen, akkor a biztonság kedvéért leírom. A lényeg az, hogy a társaság körben áll, egy ember pedig beáll a kör közepére, ő lesz a cica. A körben állók egymásnak dobálják a labdát, a cicának pedig az a dolga, hogy megszerezze azt. Ez általában nem egyszerű feladat, de persze nem lehetetlen. Amikor pedig a cicának sikerült elkapnia a labdát, akkor felmentődik a szerepe alól, beállhat a körbe, a helyét pedig az veszi át, aki a labdát dobta. Minél többen vagyunk, annál izgalmasabb és viccesebb a játék, de adott esetben már hárman is lehet űzni.

A másik kedvenc játékunk pedig a strand röplabda. Ezt mondjuk akárhol nem tudjuk játszani, mivel kell hozzá háló is, de azokon a strandokon, ahol ez megvan, ott sosem maradhat el ez a játék. Azért szeretem nagyon a strand röpit, mert izgalmas, átmozgatja az egész testet, összehozza a csapot, ráadásul az ember játék közben remekül tud barnulni. A napozás sosem tartozott a kedvenc időtöltéseim közé, mert mindig halálra untam magam miközben feküdtem, sportolás közben viszont nincs ilyen problémám.

A legutóbbi játék sajnos nem sikerült olyan fényesen, mint máskor. Éppen a labdáért szaladtam, hogy visszaüssem, mert ha leesik akkor az ellenfél kap még egy pontot, az én csapatom pedig már így is vesztésre állt. Szóval nagy volt a tét. Lényeg ami a lényeg, éppen mozdultam a labda irányába, amikor hirtelen egy belenyilalló fájdalmat éreztem a térdemben és elestem. Sajnos rosszul léptem és meghúztam a térdemet. Nem ez volt az első alkalom, amikor ilyen történt velem, szóval már pontosan tudtam, hogy mit kell kezdeni vele ilyenkor.

Középiskolás korom óta rajongok a sportokért és mindig is nagy erőbedobással csináltam őket. Ennek sajnos sokszor meg is lett a böjtje, mert gyakran sikerült elesnem, felhorzsolni a bőrömet és meghúzni az izmaimat. Szerencsére túlságosan komoly sérülésem sosem lett, nem tört el semmim, sőt még ficamon sem volt, de azért ezek az apróságok sem kellemesek.

Mivel ismerem magam, hogy ilyesmi bármikor megtörténhet velem, ezért mindig van nálam egy kis neszesszer, ami tele van hasznos készítményekkel: Ragtapaszokkal, fertőtlenítő szerrel és gyulladáscsökkentő készítményekkel. Ez esetben az utóbbiakra volt szükségem.

Az évek során már kipróbáltam a gyulladáscsökkentő készítmények egész arzenálját, mert gyakran szenvedtem húzódásoktól. Nekem személy szerint a krémek váltak be legjobban, amit mindig az adott területre kell kenni és ott kifejti a hatását. Úgy vettem észre, hogy ezek talán egy fokkal gyorsabban megszüntetik a fájdalmat és segítenek abban, hogy újra mozgatni tudjam az adott területet, de ez nem jelenti azt, hogy a szájon át bevehető gyulladás csökkentőket rossznak tartom. Sőt. Apukámnak például azok világ életében jobban hatottak.

Apu fiatal korában sokat focizott. Nem profi szinten, de azért a városi csapatnak mindig a tagja volt és komolyan is vette amit csinált. Sportolás közben azonban sok sérülése volt és neki is a térde a gyenge pontja. Ő kevesebb szerencsével járt, mint eddig én, mivel neki egyszer szalagszakadása is lett, ami persze azóta már régen meggyógyult, de azóta apu térde sem a régi már. Néha ha rosszul veszi a lépcsőfokokat, vagy éppen nagyobb lendülettel pattan fel, akkor újra elkezd fájni a térde. Szenvedni ő sem szeret, szóval ilyenkor ő is a jól bevált gyulladáscsökkentője után nyúl. Szerinte a krémek nem elég hatásosak, ő a tablettára esküszik.

Ebből is látszik, hogy ahány ember, annyi féle megoldás és módszer szükséges. Szerencsére a kínálat elég nagy, szóval mindenki meg tudja találni azt a készítményt, ami neki a legjobb.

És mi lett aznap a strandolással? Bekrémeztem a térdemet, utána pedig az árnyékban pihentettem, mert tudom, hogy ilyenkor nem jó erőltetni az érzékeny testrészt. Aznapra a röpizés sajnos véget ért számomra, de a vízbe azért még bementem egy óvatos strandolásra. Így, hogy nem erőltettem túl a térdemet szerencsére másnapra már nyoma sem maradt a sérülésnek. De persze az eredményhez hozzátartozik az is, hogy a gyulladáscsökkentő remekül végezte a dolgát.