Nyomdafestéket nem tűrő problémák

Apukám nyomdában dolgozott, és minden este fásultan, koszosan ért haza a munkahelyéről. Nagyon sokat panaszkodott, hogy elgémberednek a tagjai, és hogy nem bírja lemosni a bőréről a tintát.

Néha az egész tenyere fekete volt, befogta a ruháit a tinta.

Akkor lett azonban elege az egészből, amikor egy napon, ahogyan vitt iskolai megnyitóra, és megpuszilta a fejem búbját elbúcsúzáskor meg végigsimított a vállamon, összetintázta a szép, patyolat fehér ingemet. Én is sírva fakadtam, hogy egész nyáron arra készültem, hogy gyönyörű legyek ezen a napon, hiszen két hónapig nem láttam a szerelmemet, Ivánt, akibe általános iskolás korom óta bele vagyok zúgva, szerettem volna, ha sikerül jó belépőt produkálnom, hogy (sokadik) első látásra úgy higgye, én vagyok az igazija.

De apa elrontotta a debütálásomat azzal, hogy összekoszolta a hófehér ünneplő ruhámat. Látva elkeseredésemet, nála is betelt a pohár. Nem elég, hogy napokig próbálja letisztítani a bőréről a munkája nyomait, és a súrolókefe teljesen kikezdi a bőrét, még a fürdések elteltével is fog a kezére ragadt tinta, annak ellenére, hogy szinte eltávolíthatatlan. Bár nem értettük ezt a varázslatot, nem tudtuk elképzelni, hogy a fizika törvényei szerint ez hogyan lehetséges, de így történt. Később elgondolkodtam azon, hogy valójában lehet, hogy az én egyik tintás tollam ömlött-e ki, de elvetettem a lehetőséget, inkább apára hárítva a felelősséget, könnyítve ezzel saját magamon.

Kitaláltam ugyanakkor, hogy venni fogom a bűntudat enyhítése végett apának valami jó, menő nevű tusfürdőt, hátha az beválik nála. A barátnőm, aki nagyon ad a környezettudatosságra, mesélte, hogy az aquamundi.hu oldaláról szokott rendelni, és ott aztán olyan natúr kozmetikumok találhatók meg, tusfürdő, szappan, különböző testápolók… Szóval kitaláltam, hogy rendelek egy tusfürdőt tőlük, kipróbáltatom apával, hátha tényleg akkora csodaszer, hátha beválik.

tusfürdőA narancsos mentás illatú tusfürdőt rendeltem meg: azt olvastam, hogy érzékeny bőrűeknek (amilyen apa is, hiszen már halálra sértette az örökös súrolással az összes létező hámréteget, ami a kézfején csak megtalálható. Ráadásul örömmel olvastam, hogy akár haj vagy arcmosásra is kiválóan működhet a tusfürdő. Nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékanyagot, nagyjából illóolaj van benne meg pár olyan összetevő, ami mindenképpen hálássá teszi a bőrt.

A tusfürdő egészen hamar megérkezett, és csúnya módon kibontottam apukám előtt, annyira kíváncsi voltam rá, hogy muszáj volt megnéznem, kipróbálnom. Nagyon jó volt rögtön, ahogy összeérintettem a tenyeremet, éreztem, hogy ez a szappan nekem a legmegfelelőbb, sőt, akárki bőrének…

Izgatottan tettem vissza a csomagolásba (ami egyébként szintén meglehetősen ízléses volt), vártam haza apát, nagyon szerettem volna már tudni, hogy milyen reakciót hoz majd ki belőle az ajándék.

Amikor megérkezett, a tusfürdő az asztalon várta. Az arcán láttam, hogy egészen meghatódott, odahívott magához, leültetett, és elmondta, milyen jó gyereke vagyok. Megbeszéltem vele, hogy próbálja meg, alkalmazza a tusfürdőt egy ideig, hátha segít a bőrén, és hátha egy olyan tusfürdőről van szó végre, amely tényleg képes eltávolítani a tintát, a szennyeződést a kézfejéről.

Három alkalom után látszódott a változás: a bőre üdébb és frissebb lett, felpuhultak a keményedések rajta, a tinta pedig szinte alig látszódott már, a frissebb nyomok is egyből halványodni kezdtek, de ami a legjobb volt az egészben, hogy nem fogott többé a bőre!

Bátran gyakorolta újra az érintés intézményét, anyához is sokkal gyakrabban ért hozzá, nem félt attól, hogy összefogja a puha női bőrét.

Annyira megtetszett nekünk ezek után az aquamundi.hu oldaláról rendelt tusfürdő, amely tényleg kivételes hatékonysággal távolította el a szennyeződéseket, és ennek ellenére szinte aggódó szeretettel gondoskodott apa kezéről, hogy nem egyszer, és nem is kétszer vásároltuk újra a terméket.