Kert rendezés, és a bukósisakok

Már tervezem, hogy tavasszal miket fogok a kertben megvalósítani. Persze már sokkal nagyobb álmaim, és terveim vannak, mint tavaly volt. Hogy miért? Ez egészen egyszerű, mert tavaly nyáron vettünk egy helyes kis házat, de akkor már nem nagyon volt idő a kinti dolgokkal foglalkozni. De ez idén már másképpen van.

A tervezés

Volt időm alaposan átgondolni a dolgokat. Nagyon hosszú volt ez a tél, és igen sok időm volt gondolkodni mindenen. Persze gondolhatjátok, hogy a párom mennyire boldog a gondolattól, hogy én miket szeretnék, de amikor megvettük a házat akkor meg is beszéltük, hogy a kert az én munkám lesz, és azt csinálok vele, amit szeretnék, mert neki erre sem ideje, sem kedve nem lesz. Persze megértem, hiszen rengeteget dolgozik, és a családi ház közös álmunk volt, de neki a füvön kívül nincs szüksége semmi másra.   Az is elég levágni, hiszen majdnem 2300m2 áll rendelkezésre.

Mindet fel kell építeni

shed-776307_640Persze nem olyan egyszerű mindig minden mint ahogy én azt elgondolom. Hogy miért? Mert hiába egy nagyon helyes kis paraszt házikó, ezen is van mit csinálni azért, hogy a mi tetszésünk szerint legyen kialakítva. Ez mellett abban maradunk, ha jut idő energia, akkor dolgozunk kint.

Azért valljuk be, egy tipikus férfit nem nagyon lehet a kert közelébe engedni az alap dolgokon kívül. Bár én igazán nem panaszkodhatok, hiszen az én párom ha ideje engedi, akkor hajlandó segíteni ásni, vagy füvet vágni…

Az én nagy segítségem

Mindenkinek van egy nagy segítsége azt gondolom. Neked is van? Az én igazi nagy segítségem az édesanyám. Hiszen ő tud mindent a kertről, és a rejtelmeiről. Tudtam, ha valaki érdemben tud nekem tanácsot adni, akkor az ő lesz.

Már amikor megvettük a házat elmondtam neki, hogy mit szeretnék, és hogy jövőre biztosan lesz konyha kertem is.

Egy kis fészer volt a ház mellett, amiben elég sok lomot is találtunk. Persze ki mást is kérhettem volna meg, mint édesanyámat, hogy jöjjön, és segítsen átválogatni a holmikat, vagy ami esetleg nekem nem kell, neki lehet hogy szüksége lesz rá.

Minden jó valamire

Hu, hogy abban a fészerben mennyi minden volt. Kicsi, mert talán egy 4 méter széles, és 3 méter hosszú lehet, de az egyik sarokban csak be voltak szórva a dolgok. Azt sem tudtam, hogy hol kezdjem, és hogy amit vettem egy tekercs kukás zsák az elég lesz e egyáltalán hozzá?

Találtunk azért hasznos dolgokat is, mert az egyik sarok mélyén jól elrejtve voltak kerti szerszámok. Ez mellett találtunk még bukósisakokat is. Hogy azok miért voltak ott? Mindegyik régi típusú volt, volt ami tönkre is volt menve, de az egyik egy régi katonai sisak volt, így azt elvitte apámnak, hogy neki majd biztosan tetszeni fog…