Jó, ha figyelmes vagy, miközben nyomtatsz

A legjobb ajándékötletek teljesen random születnek meg. Aztán az ember hajlamos elfelejteni őket. Ezért is találtam ki, már évekkel ezelőtt, hogyha bármilyen ajándékötletet találok ki valakinek, azt azonnal lejegyzem valahova. Mert tudjátok, ez úgy van, hogy az ember agya pontosan akkor semmiz ki mindent, amikor közeledik az ajándékozás alkalma.

motoros csizmaÉs szerintem azzal nem túloztam egy picit sem, hogy az ötletek teljesen váratlan helyzetekben érkeznek. Nemrég például úgy találtam ki, hogy mit vásároljak a sógoromnak, hogy a nyomdában, ahol dolgozom, egy friss feleség behozott néhány képet az esküvőjükről, ahol mindketten motoros dzsekit viseltek az esküvői ruha és az ing fölött, valamint motoros csizmát (volt motor is a képeken, de az már részletkérdés, hiszen én annyira nem vagyok gazdag, hogy azt vásároljak). Na de ahogy kinyomtattam a képeket, és nézegettem őket nagy méretben, rájöttem, hogy rettenetesen jól néz ki a motoros csizma a vőlegényen. Megkérdeztem a feleséget, hogy hol vásárolta, és azonnal felírtam magamnak, hogy Sixgear Venture motoros csizma.

A sógorom születésnapja akkor még több hónapnyira volt, de azt tudtam, hogy addig meg kell oldanom egy nagy kihívást: meg kell mérnem valahogy a lába méretét. Végül is ahhoz a technikához fordultam, hogy kétszer is, amikor vendégségben volt nálunk, és lehúzta a cipőjét, kiléptem pár percre az előszobába és megmértem a cipője méretét.

Így már sokkal bátrabban indultam neki a dolognak. Rákerestem az interneten a Venture csizmára. Mint kiderült ez egy vízálló túracsizma, aminél jobbat nem is kívánhattam volna, hiszen nem csak jól néz ki, de hasznos is lesz a sógoromnak, amikor hetekre eltűnik a motoros barátival. A csizmán kopásálló váltóerősítő van, ami gondolom a legfontosabb a motoros csizmák esetében, hiszen azok soha nem a sok gyaloglástól kopnak el. Aztán, aminek én a leginkább örülök, laikusként, hogy a sarkakra fényvisszaverő van szerelve, aminek köszönhetően még könnyebben észre veszik a sógoromat, ha a motoron ül. Minden részlet számít! A cipzár része pedig teljesen takarva van, ami azt hiszem azért fontos, mert így ott sem ázhat be a csizma, ha esetleg rossz idő volna.

Nagyon elégedett voltam a választásommal, és a sógorom is le volt nyűgözve, úgyhogy eldöntöttem, hogy ezentúl sokkal figyelmesebb leszek azzal kapcsolatosan, hogy miket nyomtatok a nyomdában, hiszen még rengeteg más jó ötletet is szerezhetek így.