Így lett nyomtatásból oldaltáska vásárlás

Évekig dolgoztam egy nyomdában, napi 8 órát álltam a nyomtatók mellett. Nem igazán szerettem, nem ez volt nekem az álommeló. Abban viszont biztos vagyok, hogy sosem fogom elfelejteni a főnökömet. Nem volt éppen egy tökös legény, sem egy tekintélyt parancsoló alkat, de azért próbálta képviselni emberei érdekeit, kisebb-nagyobb sikerrel. Ennek ellenére mindenkivel jóban volt, külön köszönt mindenkinek. Minden nap bejött és végigmasírozott a gyártósoron a maga 155 centijével, és már messziről is jól felismerhető oldaltáskájával. Akkoriban még nem volt számomra nagyobb jelentősége a dolognak, azonban apukám születésnapjához közeledve már kicsit fontosabbá vált ez a férfi oldaltáska téma.

Amikor eljöttem a cégtől, nem haragban váltunk el, így amikor felhívtam egykori főnökömet, jókedvűen vette fel a telefont. Kicsit persze meglepődött, hogy keresem, mert nagyon régen nem beszéltünk. Amint felvázoltam, hogy igazából nem felőle, hanem az oldaltáskája felől érdeklődök, félretette kezdeti meglepettségét, és átváltott segítő üzemmódba. Gyorsan elmondta, hogy az a régi oldaltáskája nincsen már meg, nem olyan régen lecserélte, de nem bánta meg. Újabb táskájára a BagBox Webáruházában talált rá. Fazonban hasonlót keresett, mint az előző, és hamar meg is találta számításait, csak egy minőségben sokkal jobb táskával gazdagodott. Sajnos sietnie kellett, mert éppen szólította a felesége, így a továbbiakban magamra maradtam a férfi oldaltáska mizériával.

Fel is kerestem a BagBox Webáruházát, és belevetettem magam a nagy férfi oldaltáska keresésbe. Próbáltam elképzelni, hogy milyen illene apukámhoz. Mivel vagány az öreg, mindenképp olyan darab kellett, ami kellően menő a mindennapos stílusához, de jelzi azt is, hogy apukám már nem mai darab. Tudom, sokan idősebb korukra felveszik a túlzottan is elegáns formát, de apukám pont az a fajta, aki a korral együtt vált egyre lazábbá. Úgy gondoltam, hogy egy retro hatású darab tökéletesen mutatna rajta, persze volt B-terv is a komolyabb eseményekre. Mivel nem akartam, hogy egyedül döntsek, tesóm segítségét kértem a dologban, mégis csak a fater ajándékáról van szó, simán lehet beleszólása. Kapóra is jött, hogy ilyesmivel zargattam, mert neki meg semmi ötlete nem volt ajándék téren. Végül abban maradtunk, hogy apu kap kettő férfi oldaltáskát, egy vagányabbat, és egy visszafogottabbat.

A megrendelés után kicsit még vívódtunk, hogy jól döntöttünk-e, de végül úgy voltunk vele, hogy maximum tanulópénz lesz a történet vége. El is engedtük a dolgot, és amikor megérkeztek a táskák, kellett egy kis önuralom, hogy ne szedjem szét a csomagot azonnal. Megvártam, míg tesóm hazaért, nehogy kimaradjon a meglepetés erejéből. Rá is vetettük magunkat a csomagolásra, nem kíméltük, úgyis majd egy ajándéktasakban terveztük átadni. A csomagolásból hamar elő is bukkant a két csodaszép férfi oldaltáska, az elegánsabb és a vagányabb is nagyon jól nézett ki. Végre megnyugodtunk, és tudtuk, hogy jól döntöttünk.

Amikor elérkezett apu szülinapja, meg is ejtettük a szokásos családlátogatást, ami most már lassan 16 éve rendszeres. Ilyenkor mindig jókat eszünk-iszunk, függetlenül attól, hogy van-e valami ünnep. Ez a látogatás persze most sokkal különlegesebb volt, hiszen apu szülinapjáról és az új oldaltáskáiról volt szó. Ebéd után elé is álltunk és átadtuk az ajándékot, a két szuper férfi oldaltáskát. Bátyánkat rögtön elkapta egy kis irigység, de csak azért, mert nem neki jutott eszébe. Viszont részéről is jól végződött a családi gyűlés, megadtuk neki az infót, hol is talál rá ezekre a menő oldaltáskákra. Ugyanis a munkahelyén a főnök búcsúztatójára készülnek, és még nincs ajándékötletük. De egy jó fej főnök alapkelléke is lehet egy oldaltáska, és sosincs késő elkezdeni hordani…