A modernizáció elkerülhetetlen

Barátnőmék szomszédjában lakó idős bácsi nagyon szeret sztorizni, mindig megállítja őket a gangon vagy a lépcsőházban. Természetesen mindig nagyon érdekes témákkal rukkol elő. Most is hasonlóképpen a tett, miszerint ő egy nyomdában dolgozott, ahol még minden újság és különböző hirdetéseket papír alapon állítottak össze, majd miután fejlődött ez a világ a nyomtatás egésze előtérbe került. Nagyon szerette kezében tartani az elkészült újságokat és hirdetéseket, és akkoriban még volt ennek valami kis varázsa is, hogy az maradandó, eltehető, és nagyon egyszerűen visszakövethető volt. Minden nyomtatott formában történt, még az eladó lakás meghirdetései is.

Állítása szerint mennyivel egyszerűbb volt úgy lakást találni, hogy kinyomtatták a hirdetést, kifüggesztettek egy – egy oszlopra és akinek megtetszett a leírt paraméterek, felkereste a tulajdonost.

Erre természetesen barátnőmék reagáltak, hogy az internet megjelenésével sok minden megváltozott, és könnyebb gyorsabb lett minden, ha egy jó hirdető oldalt talál, ahol rengeteg lakást lehet találni. Elmesélték, hogy ők, hogy találták az ő saját lakásukat, a bácsi szomszédságában.

Amikor elkezdtek keresni, tudták, hogy az internet adta lehetőségeket fogják kihasználni, ekkor rábukkantak egy csodás kis honlapra, mely mindenféle hirdetéseket tartalmaz, köztük lakásokat is árulnak. Így tudtak ők is ehhez a remek lakáshoz hozzájutni.

Ez a remek hirdetéssel foglalkozó oldal, nagyon megbízhatónak bizonyult a részükről, kezdve attól, hogy nagyon jó szűrőkkel tudnak keresni a vételi szándékkal érkezők. Rögvest tudják szűkíteni a keresési feltételek arra, hogy milyen régióban, településen keresik álmaik lakását. Így barátnőmék az eladó lakás Debrecen régiót választották, és máris könnyebb dolguk támadt, hogy kevesebb a találati arány, mintha az ország egész területéről néznék az eladó ingatlanokat. Ha még így is sok találat lenne az eladó lakás Debrecenben kategóriában, ezt a remek oldalt üzemeltető cég lehetőséget biztosít a felhasználóik számára, hogy az ár alapján tudják megkeresni az általuk reálisnak vélt összeget. Ha ezt a szűrőt is használták a barátnőmék, akkor nagyon egyszerű dolguk lett, és még ezt a listát is lehet tovább csinosítgatni. Miszerint a találatokat csökkenő, illetve növekvő sorrendbe lehet rangsorolni, attól függővé téve, hogy olcsóbbat szeretnének elől látni vagy a drágábbat.

Szuperül strukturált felületet kaptak, amikor egy – egy kedvező paraméterekkel rendelkező lakásra rákattintottak.  Mivel az elején már beállították és az oldal is a szabályzatában azt preferálja, hogy fényképeket és leírást mindenképpen tartalmazzon a hirdetés. Ez azért sem utolsó mivel, szerintünk a legtöbb ember úgy keres ingatlan, hogy rögvest szeretne róla fényképeket látni, valamint az sem át, ha az alaprajz is mellékelve van, hogy elképzelései legyenek a lakás elhelyezkedéséről, állapotáról.

Ez nagyon fontos szempont, mindenképpen ajánlatos, nem csak bő, részletes leírást mellékelni az ingatlanról, melyben taglalják, hogy mikor lett felújítva, egyik és másik szobának, fürdőnek, illetve konyhának milyen tulajdonságai vannak. Egy több mondaton alapuló leírás, mindenképpen vonzóvá teszik az ingatlanokat, és a döntésben is segítségre vannak a legtöbb esetben. Ezek az alap elvárások, melyeket az oldal szeret betartatni, mivel mindig szem előtt tartják a vásárlóikat, ne érje őket hátrányos helyzet, ne érje őket csalódás, hogyha egy ingatlant meglátogat. Ezek az ajánlott feltételek, miszerint egy több mondatos leírást, fényképet és alaprajzot is tartalmazzon a hirdetés, szerintem az eladó érdekeit is szolgálja, hogy gyorsabban találjon új tulajdonost az ingatlanának.

Az eladó lakás Debrencenben címszóval rengeteg lehetőség közül tudtak barátnőmék válogatni. Több helyen személyesen is voltak, hogy megnézzék felmérjék mennyire kell felújítani, mennyi összeget kell a lakásba beleinvesztálni.

A szomszéd bácsi meglepődve tapasztalta, hogy az online hirdetéssel mennyire hatékonyabba a lakások vétele és mennyivel gyorsabban megy, nem kell heteken át az utcát róni, vagy éppen a nyomatott újságban bekarikázni egy – egy jó paraméterrel bíró lakást, hogy azt majd meg lehessen nézni. Itt rögvest lehet leni a lakás belső állapotát, a leendő vevő eldöntheti, hogy megnézni személyesen vagy tovább keres. Nagyon hatékony, megbízható ez az online hirdetésekkel foglalkozó oldal, barátnőmék rendkívül hálásak nekik, hogy általuk meg tudták találni álmaik lakását és hogy remek feltételeket teremtettek a kereséshez is.